Olar Portconsult er en erfaren leverandør av gitterløsninger til varehandel, kjøpesentre og næringsmiddelindustrien. Et godt gitter sikrer fysiske verdier og opprettholder sikkerhetsnivået i perioder hvor lokalene er tomme for mennesker. Vi leverer gittere til ulike bransjer og virksomheter, for å dekke ulike behov. Trenger du litt veiledning i jungelen av gittere? Da har du kommet til rett sted!

Rullegitter med små eller store hull?

Det aller vanligste gitteret er rullegitteret vi kan se i matbutikkene før og etter åpningstid hver eneste dag. Gitteret har som hovedfunksjon å beskytte varebeholdning og andre verdier mot uvedkommende, uten at man trenger å bruke ressurser på fysisk vakthold. Rullegitter kan leveres med små eller store hull i gitteret.

Gitter med små hull leverer vi gjerne til restauranter, apoteker, kantiner og andre lokaler hvor man er opptatt av at det ikke skal være mulig å stikke hendene gjennom for å potensielt få tak i noe på den andre siden.

Når det er krav til ekstra ventilasjon eller det ikke har noe for seg å stikke hånden gjennom gitteret, kan man heller velge en løsning med store hull. Dette kan for eksempel være i butikker eller på kjøpesentre hvor det likevel er glass foran gitteret. Denne løsningen gjør det i større grad mulig å vise frem vareinventaret selv om butikken er stengt.

Tette gittere for et høyere sikkerhetsnivå

Et tett gitter er ikke egentlig et gitter, men en rulleport. Rulleporten har ingen hull overhodet, men kan være perforert slik at det likevel er mulig å se gjennom. Dette er en løsning som velges når sikkerhetsnivået skal være litt høyere. For eksempel kan det velges til kjøpesentre hvor noen butikker stenger før de andre, slik at det fremdeles vil være kunder på senteret som potensielt kan se og hente inspirasjon i utstillingsvinduet, men på den andre siden også være interessert i å begå tyveri i butikken.

Perforeringen i rullegitteret bidrar til å gi noe gjennomlufting og temperaturregulering i lokalene.

Våre øvrige gitterløsninger

Vi leverer alltid skreddersydde løsninger og kan dekke de fleste ønsker og behov når det kommer til gitterløsninger. Selv om det er rullegitter med små og store åpninger, rullesjalusier og tette rulleporter vi leverer mest av, har vi også solide og sikre fastgittere som leveres etter norsk standard og saksegittere som mesterlig kombinerer estetikk og høy sikkerhet.

Les mer om alle våre ulike gittere her.

Kontakt oss for mer informasjon om våre gittere

Alle våre gitterløsninger er solide, driftssikre og enkle å bruke. De kan leveres etter ønskede mål og med hensiktsmessig automatisert motorstyring. Rullegitteret går i utgangspunktet opp og ned få ganger i løpet av en dag. Dermed er de heller ikke like utsatt for slitasje som for eksempel hurtigporten er. Våre gittere er godkjent i henhold til EN 1627 – 1, 2 og 3 og hjelper deg med å opprettholde ønsket eller påkrevd sikkerhetsnivå.

Vi kommer gjerne med gode råd og anbefalinger rundt valg av løsninger. Ta kontakt med oss for en hyggelig prat!