Byggeprosjektet «Vitaminveien 11» på Storo i Oslo ble utført i totalentreprise av Veidekke Entreprenør for Olav Thon Gruppen. Prosjektet var stort i omfang og utgjorde omtrent 60.000 kvadratmeter fordelt på hotell, boliger og kino, samt parkeringsanlegg og næringslokaler og handelslokaler på gateplan. Til prosjektet var det behov for både portløsninger og branngardiner. Dette ble levert av Olar Portconsult.

Her kan du lese mer om produktene vi i Olar Portconsult kan tilby.

skisse avbyggeprosjektet vitaminveien 11 på storo i oslo

Gode referanser

Olar Portconsult har i en årrekke levert produkter til Veidekke Entreprenør, men ledelsen på dette prosjektet hadde ikke benyttet Olar Portconsult tidligere. Det ble vurdert flere leverandører av portløsninger til prosjektet, men Veidekke Entreprenør besluttet at Olar Portconsult ville være det beste alternativet.

– Vi valgte Olar Portconsult på bakgrunn av pris og kvaliteten på produktene de leverer. I tillegg fikk vi dem anbefalt av brannkonsulenten vår, så da var det en kombinasjon av alt, forteller Knut Aaby Flatin, som var anleggsleder for kinoanlegget i «Vitaminveien 11».

Jens Petter Hansen, som også var prosjekteder på prosjektet, trekker også frem det brede produktsortimentet som en fordel med å benytte Olar Portconsult som leverandør.

– De har veldig mange typer produkter, og en del produkter jeg ikke har sett hos andre leverandører. Også har de produkter som takler brann, sier han.

Brannsikre kjøreporter og gardiner

Det brede produktsortimentet til Olar Portconsult skulle vise seg å komme godt med på et  såpass omfattende prosjekt som det «Vitaminveien 11» var. Til kinoanlegget var det et stort behov for branngardiner i ulike dimensjoner. Knut Aaby Flatin anslår at de til sammen fikk levert rundt 20 gardiner, fordelt på både kinosaler og fellesarealer.

– Vi fikk levert 13 branngardiner til prosjektorvinduene i salene. Ettersom kravet til lystransmisjonsverdi var veldig høyt på disse glassene var det ikke mulig å benytte brannsikkert glass. Derfor valgte de heller å bruke branngardiner, forteller han.

Også til fellesarealene ble det levert branngardiner. Enkelte av disse hadde lengder på opp mot 10 meter.

Avhengige av rask leveranse og montasje

En annen grunn til at Veidekke Entreprenør valgte Olar Portconsult som leverandør, var at de kunne levere et stort antall produkter på kort tid. Ettersom prosjektet var presset på tid var rask leveranse avgjørende.

– De var de som både leverte og monterte produktene. Vi var avhengige av rask montasjetid og det var viktig for oss at de leverte i tide, sier Knut Aaby Flatin.

Han forteller videre at han synes kommunikasjonen fungerte godt underveis i prosjektet.

– Ja, det fungerte veldig bra. Jeg var veldig fornøyd med Dag Rune, som var kontaktpersonen vår. Han var kundeorientert og alltid veldig på ballen. Det var noen utfordringer og justeringer under igangkjøringen i forbindelse med testing, men det har jeg inntrykk av at er ganske vanlig. Alt i alt er jeg fornøyd med leveransen, sier Aaby Flatin.

Jens Petter Hansen kom ikke inn i prosjektet før mot slutten. Han hadde inntrykk av at kommunikasjonen var veldig god i starten av prosjektet, men sier det ble litt tyngre i montasjefasen.

– Det var noen ganger det tok litt tid før ting skjedde. Når vi etterspurte noe ble det gjort med en gang, men helst skulle vi jo sett at vi ikke var nødt til å spørre, sier han.

– Ville brukt dem igjen

I dag står prosjektet ferdig med porter og branngardiner fra Olar Portconsult. Knut Aaby Flatin er ikke i tvil om at han ønsker å bruke Olar Portconsult på flere prosjekter.

– Ja, absolutt. Jeg har allerede benyttet litt konsulentbistand fra dem på et annet prosjekt jeg har. Så jeg vil absolutt anbefale andre å arbeide med dem, sier han.

Har du behov for kvalitetsporter til ditt prosjekt? Kontakt oss for mer informasjon om våre løsninger.