Et næringsbygg eller industrilokale skal være funksjonelt, forsvarlig og brukervennlig. Industridører har en viktig rolle her, og det finnes flere varianter. Hvilke egner seg for din virksomhet? Finn ut i vår veiledning.

Pendeldører: Industridører for trafikkerte områder

De fleste næringsbygg har et bakrom som ligger adskilt fra det sentrale lokalet, ofte er det et sosialt rom. Butikken har sitt lagerrom, som jo igjen har sitt kjølerom. Restauranten har sitt kjøkken, og så videre. Felles for alle eksemplene er at mange ansatte skal til og fra de ulike rommene. 

Trenger du industridører som tillater enkel passering fra slike trafikkerte rom? Pendeldører er beregnet for avskjermede deler av lokalet med stor persontrafikk. Disse driftssikre dørene har i tillegg små vinduer som sørger for god sikt, slik at kollisjoner mellom ansatte unngås. 

Utover lager, har butikker, vaskeri, sykehus, storkjøkken og hotell gjerne et kjølerom. En isolert pendeldør vil egne seg her da den sikrer et rent og forsvarlig klima. For restauranter og kantiner som krever minimalt med innsyn, finnes det egne pendeldører

Les også: 3 fordeler med å bruke industriport

 

Slagdører: Praktiske og enkle industridører

Slagdøren er den mest utbredte typen dør i privat og offentlig sektor. Dette er praktiske og bekvemmelige dører som tjener flere behov og formål.

Trenger dere å oppbevare mat i et fryserom og overholde riktig temperatur? Butikker og storkjøkken trenger gjerne en fryseromsdør som er hygienisk, fuktbestandig og egnet for hyppig gjennomgang. Enkelte lokaler har et ekstra høyt krav om hygiene og slitestyrke hvor glassfiberdøren vil egne seg best. Glassfiberdører er lette å rengjøre og krever minimalt med service. 

På vaskerier, sykehus og laboratorier er våt- og hygienerom utbredt. Her trengs robuste slagdører som tåler høy fuktighet. Våre branndører har tilsvarende funksjon, i tillegg til at de tåler brann. 

 

Ståldører: Industridører for økt sikkerhet

Er dere et industri- og næringsbygg som trenger økt sikkerhet? Fra tid til annen vil uvedkommende ferdes på eiendommen. Ståldører er tykke og solide, og har en låsemekanisme som hindrer innbrudd i butikker og næringsbygg. 

Har dere behov for et forsvarlig og helsesikkert miljø der det skilles mellom ulike deler av lokalet? Ståldører brukes i bygg for å sikre mot røyk og brann. Dørene hindrer varmetap mellom rom, og er lydisolerende. 

Olar Portconsult leverer et bredt spekter av dører og porter. Vi bistår med de beste sikkerhetsløsninger for deg uansett behov. Ta kontakt med oss for veiledning!